Европейският шампион за 2013 година, двукратен носител на титлата във Волейболната лига на нациите Алексей Спиридонов напусна руския клуб Урал, за който играе от 2019 година. Агентът на играча Дмитрий Резванов заяви в интервю за ТАСС, че сега обмислят варианти, но в същото време отрече информацията за евентуален трансфер на клиента си в полския Гданск.

View this post on Instagram

Пацаны! Вода холодная, купаться рано

A post shared by Мужская Суперлига Париматч (@superligamen) on Mar 29, 2020 at 2:44am PDT

Алексей Спиридонов, който е известен като „лошото момче на руския волейбол“ заради провокативни си действия на полето и противоречиви изказвания по различни теми, не подмина и пандемията от коронавируса. Той потвърди статута си на най-медийния руски волейболист в интервю за R-Sport. Според Спиридонов, строг карантинен режим на фона на пандемията от COVIT-19 е клоунада.

- Защо да седим у дома? Всеки ден хората умират без коронавирус. Но президентът въведе такива правила, нека да се съобразим с тях “, каза Спиридонов.

Волейболистът подчерта, че практически не нарушава мерките за безопасност. Той си позволява максимално разходка в двора на къщата си в Нова Москва, където живее със съпругата и децата си.

"Защо да се страхувате от коронавирус?" Мен не ме е страх. Така или иначе рано или късно ще умрем “, обобщи Спиридонов.