Старши треньорът на “Марица” Борислав Караматев отдели от времето си, за да отговори на въпроси, които интересуват “жълто-синята” футболна общественост. Той изказа мнението си и за включването на юношите в отбора и тяхното представяне, като ние публикуваме именно тази част на интервюто:

 

Как определяш включването на юношите в отбора? Оправдават ли доверието и може ли в бъдеще да се разчита на тях да бъдат титуляри, да измъкват отбора от трудни ситуации, да решават мачове?

За мен този преход към мъжкия футбол е естествен процес и трябва да зависи изцяло от тях. Те трябва да показват нужните качества и дисциплина за да бъдат извикани в представителния отбор. След това да покажат постоянство и целенасоченсот и сами да спечелят мястото си в отбора. Понеже към тях съм най-взискателен и често ги държа под напрежение като ги критикувам, тук ще си позволя да кажа, че съм доволен от старанието и израстването, което показват. С тях много сме говорили за пътя, който трябва да извървят. Ако те извървят този път правилно ще постигнат целите си. Надявам се да са разбрали, че сега е моментът, в който трябва да се трудят и да бъдат целенасочени, защото навреме направените крачки, променят походката за цял живот.

Тази политика за налагане на юноши е прилагана от не особено много клубове. След като се виждат вече първите резултати и представянето на юношите в отбора до тук, считаш ли че това е правилният път за клуб като "Марица"?

Определено. “Марица” е клуб известен с футболистите, които е родила тази школа. Юношите на “Марица” са част от тази идентичност на клуба. Това е традиция, която не трябва да бъде нарушавана, без значение кой е треньор на отбора. Нашата идея е насочена именно към това, да възродим тази школа и тя отново да бъде същата люпилня на таланти, каквато е била във времето.