Христо Крушарски, снимка: БТВ

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, известен със специфичното си мнение за българския футбол, както и със специфичния си изказ, се противопостави на решенията на Експертната група към БФС. Според тях, тренировките ще стартират след премахването на извънредното положение, като мачовете да се играят 20 дни след това. Според този оптимистичен вариант футболистите ще могат да тренират от средата на май, а срещите ще се състоят през юни.

Крушарски продължава да настоява първенството да бъде прекратено и временното класиране да бъде обявено за крайно, какъвто прецедент вече има в Белгия. Както сам той признава – искам така, защото ме урежда: Локомотив дотук е втори и ще придобие право на участие в Лига Европа. И допълва, че УЕФА не може да ни нарежда какво да правим: „За нас прекратяването на първенството е добър вариант, защото се класирам за Европа без много зор. Аз съм малко егоист. А разходите са си едни и същи – заплатите и осигуровките си вървят, без значение дали ще се доиграе шампионатът или не. Ще спестя 10 мача по 5000 лева за пътуване на отбора. Аз премии не давам, ще има такива само при класиране в Европа“, заяви Крушарски пред БНР.

Крушарски приема и вариант с доиграване на шампионата, но без повече да се чака. Той е категоричен, че всяко окончателно решение оттук нататък е закъсняло, включително от страна на УЕФА.

Той допълва, че на футболистите вече е трябвало да се разреши да тренират, спазвайки дистанцията и мерките, указани в новия закон. „Най-добре е футболистите да почнат да се занимават с нещо, защото тяхната психика е лабилна. И ако не почнат скоро, ще трябва да ги пращаме на лечение на 4-ти километър. Ние бяхме един от първите клубове, в които се разбрахме за намаление на заплатите. Направихме го с 25 процента. Спестените пари ги дарихме на пловдивска болница“, допълни още собственикът на черно-белите, обясни босът.

Чуйте мнението на Крушарски за патовата ситуация в българския футбол в звуковия файл.

източник: БНР