Един от най-големите таланти на Левски (София) Мартин Петков даде интервю пред BgDerby.com. Роденият през 2002 година нападател разкри как минават дните му във време на пандемия, емоциите от дебюта, победата над Лудогорец за Купата и футболните му мечти.

 - Как минават дните ти във време на пандемия и намираш ли начин да тренираш?

 - Дните ми минават главно в тренировки, дори мога да кажа, че в момента тренирам двойно повече. Това ежедневие ме кара да тренирам много, а останалото ми време минава в почивка.

 - Хората, които те познават знаят, че ти си характерен с безкрайното си желание и амбиция за тренировки. Отразява ли се сегашното положение на амбицията ти за трениране и на какви тренировки наблягаш в паузата?

 - Както казах - това положение ме амбицира да тренирам още повече. Всеки ден тренирам с топка, наблягам на техническата част и удари. Също така за мен силата, бързината и издръжливостта са може би най-важната част, но аз съм максималист и желая да развивам всеки един компонент.

 - Да се върнем към футбола.. през пролетта на 2019 година дебютира срещу Лудогорец, какво си спомняш от този мач?

 - Откакто тренирам футбол, докато гледах мачове на живо си представях и мечтаех да съм на терена и когато това се случи беше може би един от най-хубавите моменти в живота ми. Мачът беше с много емоция, за жалост не победихме, но ще остане един от най-паметните ми моменти в живота.

 - Година по-късно, през пролетта на 2020 година взе участие в мач, който дълго ще се помни от левскарите. Какво беше чувството да вземеш участие в мача с Лудогорец и емоцията след успеха?

 - Това беше страшно важен мач и затова емоцията беше доста голяма. Влезнах в продълженията и се стигна до дузпи, а интересното беше, че идваше моят ред точно след дузпата на Чибота. Толкова много хора са дошли да те подкрепят и помагат на клуба в този не лек момент, да ги видиш толкова щастливи е нещо страхотно.

 - Каза, че след дузпата на Чибота е бил твоят момент да застанеш зад топката. Какво си мислеше в този момент, беше ли решил къде ще биеш дузпата и имаше ли увереност, че ще я реализираш?

 - Мислите ми бяха насочени къде точно да я изпълня и по какъв начин. Имаше приятно чувство, но не и притеснение.

 - Вече взе участия в редица важни мачове за Левски, включително и дерби с ЦСКА-София. Кой от всички мачове ще остане в съзнанието ти?

 - За мен всеки един мач е много важен, дори и тренировка. Повечето мачове, в които съм взел участие, са срещу Лудогорец и ЦСКА-София. Емоцията от дерби е най-хубава.

 - Какво е твоето мнение за подновяването на първенството, формата на оставащите мачове и според теб съществува ли вариант изобщо да няма повече футбол в България през този сезон?

 - Това е доста труден въпрос, всеки иска всичко да приключи по-бързо и всичко да е постарому. Има хора, които ще преценят кога и как да се състоят мачовете.

 - Само преди няколко месеца подписа новия си контракт с Левски, какви са кратките ти и дългосрочни амбиции със сините и с футбола като цяло?

 - Амбициран съм да оставя трайна следа в Левски и българския футбол и да играя на най-високо ниво.

BgDerby.com