Футболистът на Берое, Октавио Мантека, коментира настоящата ситуация с пандемията от коронавирус и как прекарва свободното си време в паузата на родния шампионат.  
"От 1 месец сме в карантина, ситуацията е много трудна. Може да излизаме само за да отидем на пазар или до аптеката. Всичко друго е затворено", заяви Октавио."Клубът спря тренировки до 30 април. Имаме график и тренираме в домашни условия. Всеки път, когато съпругата ми или аз отидем на пазар си слагаме маски, ръкавици и винаги ходим с дезинфектант. Тук не всеки говори английски, така че трябва да се грижим за себе си два пъти повече. Все пак лекарят на Берое и клубът ни предоставят цялата необходима подкрепа и са ни от голяма помощ“, заяви бразилецът пред "Mercadodofutebol".

"Имахме четири мача преди почивката. На практика мина цяла година, откакто играх за последно и съм много щастлив, че отново имам тази възможност. Играх във всички четири мача и успях да вкарам гол. Влизах в ритъм, подобрявах играта си с всеки мач, но за съжаление се стигна до този проблем с пандемията."

За финал, бразилецът сравни родния футбол с останалите първенства, в които е играл.

"Българското първенство е с повече физическо присъствие от всички останали, където съм играл. В Италия повече се разчита на тактиката, на защитата, а в Бразилия се търсят повече ефектните изпълнения, има повече импровизация, докато белгийското първенство е по-динамично", завърши Октавио.