Българският футболист Стивън Петков играе през настоящия сезон в чешкия Карвина. Там той премина под наем от португалския Фейренсе. Нападателят разкри, че в тима започват лека полека да тренират на открито.

"Вкъщи съм, отправям се за поредната тренировка при тези тежки обстоятелства. Нямаме много голям избор на движения", каза Петков пред Дарик.

"Ситуацията е малко по-деликатна, от 13 март сме в карантина цяла Чехия, след което заявиха, че разпускат отбора. Тренираме само индивидуални тренировки кой където намери. След това вкараха в сила тренировки на стадион и във фитнес. Понеделник, сряда и петък тренираме в парка - сухо бягане. Вторник и четвъртък тренираме на стадион, на трева. В събота имаме фитнес. В неделя почиваме. Всичко е съобразено с всички мерки за сигурност. Като тичаме, тичаме на разстояние един от друг. На терен също е съобразено да има дистанция. Във фитнеса също. Сухите бягания сме по трима, на терен по четирима. На фитнеса е по желание."

"Онзи ден удължиха карантинният период до края на април. Щом започнахме да тренираме по този начин, надявам се да има раздвижване в положителна страна. Всички виждаме какво ни информират. Заразените и този вирус си вървят с пълна сила. Не мога да кажа дали има светъл лъч. Ние трябва да изчакаме някакво решение на чешката федерация."

"Ограниченията са като в другите държави, всичко е едно и също. В доста държави не позволяват да се тича в паркове, тук го няма това нещо, но всичко останало е така, задължително е да ходиш с маска. Не са забранили все още свободното ходене, защото чехите са много мобилизирани и имат респект от това, което се каже от правителството. Изпълняват стриктно."

"В нашия отбор претърпяхме смяна на треньора миналата година към края. След това дойде новият ни треньор от Словакия, което беше доста положително нещо за отбора. След добра подготовка отборът доста живна. Ситуацията в момента е много трудна. Каквито и да са моите искания, не мисля, че в момента нещо зависи от мен. Всички първенства са парализирани, никой не играе. Под наем съм с опция откупуване. Чакам този момент. Ако получа обаждане да остана, ще остана, ако не, ще се върна в Португалия."