Хебър минава на модела 60/40, разкри президентът на клуба Иван Папазов. При него държавата поема 60% от осигурителния доход на работниците, а работодателите трябва да изплащат оставащите 40%.

Мярката се предприема заради извънредното положение в страната. Първенствата у на са спрени и няма яснота кога ще бъдат подновени.

„Ще се опитаме да минем на модела 60/40. Вече оправяме документите, но сега ще видим дали това ще важи и за професионални футболисти, разбира се. Ако не стане, тогава ще мислим“, заяви Папазов.

Той призна, че на този етап няма да има намаляване на заплатите в отбора.

„По принцип до момента не сме обсъждали намаления на заплатите на играчите заради извънредното положение, както и не сме обсъждали освобождаване на други футболисти, след като се разделихме с няколко от момчетата преди време.

Ситуацията безспорно е деликатна и ще се отрази със сигурност на футбола у нас като цяло. Мисля, че ако има подновяване на първенството, играчите ще трябва да потренират с топка и в нормални условия поне двайсетина дни и след това да играят мачове“, обясни Папазов.

Силният човек в Хебър за пореден път заяви, че пред отбора никога не е поставяна цел влизане в елита.

„Вижте, нашата цел никога не е била на всяка цена да влизаме в Първа лига. Първо трябва да си оправим базата и другите неща преди да предприемем подобен ход. Сами знаете, че немалко мачове играхме извън Пазарджик, тъй като стадионът се ремонтираше.

„Целта ни е да подобрим каквото можем, да сложим и осветление, да поработим още върху школата ни, която по мое мнение е много добра, и тогава да гоним влизане“, каза още Иван Папазов.