Играчите на Ботев (Враца) бяха сред първите у нас, които се съгласиха на намаление на заплатите. Кметът на града Калин Каменов коментира техния акт пред "Тема Спорт".

"Това показва, че в Ботев има момчета, които държат на отбора си. Това е похвално и заслужава адмирации. В този момент нямам никакви очаквания какво ще се случи с първенството. Всичко е чисто пожелателно. Само националният щаб може да говори, а ние, другите, каквото и да кажем, би било несериозно. Водим тренировки в домашни условия и от всички нас зависи да се предпазим успешно", заяви Каменов.
Футболистите на Ботев (Враца) се отказаха частично от заплатите си
"Неприятно е всичко, което се случва, но пък можем да извлечем и позитиви от тази ситуация. Тя може да доведе до сплотяване и до това да оценим нещото, което губим, когато сме затворени у дома. Нека да запазим спокойствие, да бъдем единни, да спазваме правилата. Дано не се стига до ситуация, в която дълго време няма спорт, а единствено гледаме мачове на запис. За да се преборим обаче, трябва да сме и организирани, дисциплинирани, да спазваме правилата, които са обявени от щаба. За да не се лишаваме дълго от това, което обичаме да правим в свободното ни време. От нашата дисциплинираност зависи колко време ще продължи епидемията", каза градоначалникът.

Ботев (Враца) е един от клубовете, които се обявиха за прекратяване на първенството в настоящия му вариант. Под Околчица смятат, че няма смисъл да се доиграват още два мача от редовния сезон, а двубои през юни и юли не звучат като добър вариант.