Бургаският спортен и футболен клуб "Свети Никола" се отказва от половината си общинската субсидия за настоящата година. Това съобщи председателят на клуба Павлин Ковачев пред БТА и изпрати като доказателство официалното писмо, което вече е входирано в Общината.

"Молим да бъдат спрени 50% от гласуваните ни финансови средства от Община Бургас за подпомагане на клуба ни за 2020 година. Убеден съм, че колкото и малко да е това по този начин ще помогнем на града ни в неприятната ситуация, в която сме в момента", пише в заявлението Павлин Ковачев - председател на Управителния съвет на "Свети Никола".

Самото писмо е входирано до председателя на Общинския съвет в Бургас Седвалина Турманова, а копие е изпратено до председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в местния парламент Йордан Георгиев, както и до БТА.

"Ситуацията не е добра за никого. Но трябва максимално бързо цялото общество да се справи с вируса, за да се върнем към нормалния начин на живот. Свети Никола е аматьорски клуб и финансите никога не ни стигат, но здравето на цялото общество е далеч по-важно. Без да сме здрави няма да има и футбол, казва още Павлин Ковачев.

Първенствата в аматьорския футбол все още не са подновени, а след изиграването на есенния дял в Бургаската А областна група тимът на СФК Свети Никола (Бургас) заема 4-о място с 21 точки, на 8 от лидера Звезденбург.