В контролен мач без напрежение Хебър победи гостуващия Загорец (Нова Загора) с 2:1. Проверката се игра на градския стадион в Пазарджик при слънчево време, но студен и неприятен вятър.
Домакините започнаха в състав: Петър Дебърлиев, Васил Геров, Георги Стоичков, Цветелин Тонев, Слави Косов, Георги Каракашев, Андриян Краев, Георги Андонов (к), Димитър Законов, Мартин Вълчинов и Йордан Апостолов.
След почивката в игра влязоха: Димитър Везалов, Тодор Чаворски, както и юношите – Иван Дишков, Богомил Божуркин, близнаците Мартин и Даниел Кадьови и Стилиян Тисовски.
Противно на очакванията Загорец първи стигна до откриване на резултата. Това се случи след 15 минути игра, когато при една контраатака защитата на Хебър сбърка колективно и Георги Георгиев направи 0:1.
Пазарджиклии бяха много близо до изравняване в 25-та минута. Тогава след изпълнен от Димитър Законов корнер и кратко разбъркване топката попадна на крака на Васил Геров, но той не успя да я промуши към мрежата на гостите.
В 55-та минута новозагорци имаха отличен шанс за втори гол, но изскочилият на огнева позиция техен нападател не успя да улучи вратата.
Три минути след това Георги Андонов бе повален в пеналта на Загорец и ръководилият отлично контролата рефер Стоил Малинов наду свирката за дузпа. Андонов се нагърби с изпълнение на удара от 11-тия метър, но стражът на гостите спаси с вещина.
Началото на обрата в резултата постави Димитър Законов, който в 76-та минута вкара с отлично изпълнение от пряк свободен удар – 1:1. Четири минути след това се стигна до 2:1 за Хебър. Георги Стоичков направи рейд по десния фланг и задължи Тото Чаворски да реализира победния гол за домакините.
По различни причини контролата за Хебър пропуснаха вратарят Александър Любенов и полевите играчи Томислав Папазов, Влади Гаджев, Асен Георгиев, Янко Ангелов, Божидар Васев, Даниел Пехливанов, Октай Хамдиев, Стойчо Папазов и Веселин Марчев.
Днес Хебър трябваше да играе по програма с ФК Поморие у дома, но заради отказа на гостите от участие СТК присъди служебно 3:0 за пазарджиклии.