Марица също излезе с позиция относно 37-те милиона отпуснати на Ботев и Локо от правителството за техните стадиони. Както стана ясно днес Марица и Спартак изобщо не са включени в сметката на Община Пловдив и няма да получат никакви средства. Декларацията е с иронични нотки:

 

Уважаеми маричани, уважаеми пловдивчани!

Ръководството на ПФК Марица 1921 Пловдив, с голяма радост приветства отпуснатите средства от правителството с цел подпомагане инфраструктурата на пловдивските клубове.

Истина е, че г-н Здравко Димитров не е давал конкретни финансови обещания към нашия любим клуб. Но не веднъж по време на своята предизборна кампания, както и при посещението си на стадион "Марица", самият той сподели, че приоритет ще бъде развитието на ВСИЧКИ пловдивски спортни клубове.

На 30.04.2019г. аз, Христо Христов, президент на ПФК Марица 1921 Пловдив, участвах в едно "представление", заедно с другите 3-ма президенти на пловдивските клубове. На него се обединихме в подкрепа довършването на стадион "Пловдив". Идея, която няма развитие към този момент.

Стадион "Марица" е изцяло общинска собственост. Той има огромна нужда от основен ремонт. Клубът използва един единствен футболен терен, който се използва и за тренировки и за официални мачове, както от представителния отбор, така и от тимовете от ДЮШ. Школата на "Марица" използва за тренировки зелени площи, принадлежащи на Английската гимназия и то благодарение единствено на директора на гимназията г-н Радев, който позволява провеждането на тренировки там, когато условията позволяват. В ДЮШ на "Марица" има над 150 деца, които са принудени да тренират на тези, меко казано, неподходящи условия. Налага се да търсим салони, зали, игрища и стадиони под наем, за да провеждаме нормален тренировъчен процес. Същото важи и за официални срещи на отборите от школата. Тези деца не са по-различни от останалите бъдещи спортисти в града!

Ние също можем и имаме право да протестираме и да затваряме булеварди, но от уважение към пловдивчани няма да предизвикваме допълнителни задръствания или неприятности за тях и за ръководителите на града ни. За сметка на това ние ще организираме протестно "шествие" с надуваеми лодки по река Марица! Така представлението ще продължи!

Терените на Английската гимназия към днешна дата (ВИЖ СНИМКИТЕ). Там освен място за нашите деца е и място за разходки на домашни любимци, включително крави и коне. Също така е място и за дрифт, особено зимата, ако има сняг, съобщават с възмущение от клуба: