Собственикът на ФК Векта потърси BgDerby.com за да дадем трибуна, от която той да отговори на позицията на Спартак Пловдив от по-рано днес (ВИЖ ТУК).

Отговор на изявлението на Спартак Пловдив!

Като представляващ ФК Векта съм изумен от откровените лъжи и глупости относно „общинската" база, която им била дадена под наем на Спартак Пловдив! Фактите и реалността са следните:

1.3а въпросният терен, на който е изграден спортният комплекс на ФК Векта, се водят само три съдебни дела на ФК Векта срещу Община Пловдив. В най-лошият случай имота е спорен и е безумно при съдебен спор някоя от страните да дава под наем на трети лица спорният терен! Инвестицията на ФК Векта е за над 1 000 000 лева. Община Пловдив няма и една стотинка вложена в спорният имот и не притежава никакви годни документи, които да защитят претенциите и за собственост на поземленият имот!

2. Извършеното от служители на община Пловдив и служители на Спартак на 01.03.2019 е чисто самоуправство, за което е образувано предварително производство в прокуратурата и най- вероятно ще се стигне до повдигане на обвинение, което ще е абсолютно логично и закономерно.

3. Няма никакъв договор за наем между община Пловдив и Спартак, защото това трябва да е след решение на общински съвет Пловдив, а такова решение няма и не съществува!

4. Преди самоуправните действия състоянието на комплекса беше в отлично състояние и аз лично съм изключително любопитен колко и къде са инвестирали от Спартак в нашата база!

5. Освен самоуправството има на лице и обсебване на съоръжения и движими вещи на стойност десетки хиляди лева на ФК Векта, които се намират в спортният комплекс! Купите и отличията на ФК Векта също останаха на комплекса и нямаме никакъв достъп до тях!

6. Всеки нормален човек, който е извършил и е съучастник в подобни дивашки и престъпни действия срещу един детски футболен клуб, би си мълчал, но очевадно наглостта или глупостта в този случай дава вдъхновение за лъжите и глупостите относно базата ни.

7.На 18.11.2019 съм входирал писмо до новият кмет на Пловдив Здравко Димитров, което прилагам. В него съм поискал той да прекрати това безумие, сътворено от неговият предшественик Маминия, но и до ден днешен нямам отговор! Здравко Димитров в личен разговор ми бе обещал, че ще помогне да се поправи тази брутална несправедливост, но очевидно за него не е проблем да лъже! Грозното е, че всичко е насочено към унищожението на един от водещите не само в Пловдив, но и в България детски футболен клуб, който не е получавал нито стотинка помощ от държавата или от общината.