Голмайсторът на Спартак 1919 (Плевен) Красимир Тодоров ще продължи своето развитие в Нидерландия. Роденият през 2004 г. нападател премина в редиците на елитният Твенте и ще продължи своето развитие в страната на лалетата.

Преминаването на Тодоров в холандския тим се осъществява и със съдействието на неговия агент - Антъни Раво, който направи възможно сътрудничеството между двата клуба. Красимир Тодоров бе избран за най-добър нападател в Елитната група до 15 г. (при родените през 2004 г.) и също така бе капитан на националния отбор (набор 2004). За Спартак 1919 (Плевен) той има записани 35 мача, в които е отбелязал 52 гола и е направил 17 асистенции. Тодоров получи и специален плакет, на който е гравирана статистиката на нападателя при "гладиаторите".

Под ръководството на своя треньор - Радостин Александров, Красимир има над 200 мача в рамките на повече от 4 години, в които е отбелязал близо 300 попадения за Спартак 1919 и Берое. По този начин ръководството на Спартак 1919 потвърждава намеренията си да намира и подготвя играчи, които да се реализират зад граница. Само през 2019 г. шестима играчи от клуба получиха възможност за реализация в страни като Англия, Нидерландия и Италия. През 2020 г. тази бройка ще нарастне, обещават от клуба.

"Красимир е изключителен талант! Той е от онези, специални играчи, които имат от всичко по много. Скорост, сила, издръжливост, техника, интелект - във всеки компонент той е с перфектни резултати. Като характер, също е изключително момче, което се е справило с всичко по пътя си до момента. Винаги целенасочен, устремен и отдаден към футбола играч, който знае какво иска и какво е нужно, за да го постигне. Отговорно мога да заявя, че Красимир е един от най-талантливите играчи, с които съм работил и ненадминат на своята позиция, поне при набор 2004 г. За мен бе чест да му бъда треньор и вярвам, че през годините съм направил каквото е било необходимо за неговото обгрижване и обучение, за да бъде максимално подготвен за всички предизвикателства, които го очакват занапред. През всичките години той съумя да бъде отличен както на терена, така и в училище, завършвайки с отличен успех във всички класове. Относно Спартак 1919 - клубът ще продължава да следва политиката си да подготвя играчите по възможно най-добрия начин и да им осигурява шансове за изява зад граница. Целият екип на Спартак 1919 пожелава много успехи на Красимир и всички ние се гордеем с него и ще продължим да го подкрепяме по пътя му", коментира Радостин Александров.