Близо година след, като ви разказахме за отбора на Млада Гвардия с.Розово екипа на BgDerby.com се свърза с треньора на отбора Мариян Василев за да проследим , какво се случва с тима и развитието на младите деца?

- Здравей! Как върви отбора?

- Здравейте! Първо благодаря за интереса към мен и отбора. Този сезон не започнахме добре. Отборът бе напуснат от две деца, които решиха да потърсят развитието си в друг клуб. За сметка на това последната седмица преди шампионата пристигнаха 4 деца и може би не ни стигна времето да се сработим... Доста двубои играхме без основни състезателки, както знаете разчитаме на 3 момичета, а от този сезон са 4. Момичета играят и за отбора на Севлиево Лейдис и доста двубои се наложи да се справяме без тях.

- Как се представят момичетата? Доволен ли си от тях?

- Определено съм доволен от тях. Теодора Люртова е основен състезател при 13 годишните, 15 и 17 годишни, Анелия Ангелова дори дебютира и в женският футбол на 12 години.

- Сигурно си много горд с нея?

- Разбира се,че съм много горд с нея. Няма нищо по-хубаво от това да виждаш, как труда ти се отблагодарява. Теодора също изпраща страхотна година, както казах много съм доволен от всички.

- Радослав Велев продължава ли да тормози вратарите?

- Радослав е страхотно дете, този сезон головете му намаляха, но въпреки това вярвам в него. Старае се много и е въпрос на време да започне отново да бележи?

- Разбрахме,че си започнал работа и в школата на Розова Долина Казанлък?

- Да,тук е момента да благодаря за поканата на Г-н Мермеклиев и това, че повярваха в мен. Поех най-малките - набор 2011-2012.

- Как се справят? Има ли някой, който трябва да се следи под лупа?

- Да, определено има талантливи деца, които идват с желание на тренировка, опитват се да попиват всичко, а това е гаранция за бъдещи успехи. Деан Щерев изпъква , като дори в някои от двубоите го вземахме да играе с големите от набор 08. Дидко е много остър футболист, не се страхува да влиза в единоборство, а с топка в крака е много труден за спиране. Има и други талантливи деца, които вярвам, че ги чака светло бъдеще.

- Къде мислиш са проблемите в футбола ни?

- Според мен проблемът идва от неправилната работа с подрастващите, доста треньори се вглъбяват в търсенето на конкретни резултати и класирания и остават на заден план развитието на играчите. Мисля си, че е крайно време да се спусне една методика за всички треньори, която да се спазва стриктно от всички. Друг е въпроса, че доста отбори се страхуват да залагат на млади български футболисти. Адмирации за Ботев Пловдив, Славия, Витоша Бистрица , които не се страхуват да залагат на родните таланти, вярвам, че това е пътя.

- Какво си пожелаваш за следващата година?

- Най-важното да съм здрав, защото тази година пропуснах доста двубои на децата заради здравословни причини, тук е момента да благодаря на Николай Нанев, който ми е помощник и в доста двубои именно той води отбора и се справи много добре. Вярвам ,че го чака светло бъдеще в треньорската професия. В професионален план си пожелавам децата и в двата набора да успяват да надграждат,защото те са олицетворението на нашата работа.