Косово се включи в атаката на английските медии срещу България. "Прищина не е София. Тук расизъм няма. Всички английски футболисти са добре дошли", заяви шефът на местната федерация Агим Адеми пред Прес Асосиейшън, което веднага бе разпространено от всички медии.

"Дълги години в Косово бяхме дискриминирани. Заради това не се поддаваме на такива провокации", допълва Адеми.

England will face no repeat of the racist abuse which marred their Euro 2020 qualifier in Bulgaria when they face Kosovo next week, according to the president of @FFK_KS, Agim Ademi.

[Countrypress] pic.twitter.com/TuXsz5zByD

— Kosovans Abroad (@KosovansAbroad) November 10, 2019

Великобритания пък имала основна роля в признаването на Косово и заради това всички негови жители, без сърбите, разбира се, били много благодарни.

Интервюто на Адеми бе повод след това да бъде напомнено колко лошо се били държали българите към отбора на Гарет Саутгейт и колко малко ни е наказала УЕФА. Тази мантра се повтаря всеки ден след победата на британците в София с 6:0 и изцепките на 20-ина запалянковци на трибуните. Почти преди всеки мач от първенството се питат и треньорите за расизъм.

В Прищина вече е пълно с плакати на английски национали и надпис: "Добре дошъл, братко". На косоварите обаче им трябва твърда победа, ако искат да гонят едно от първите две места в групата, защото изостават на една точка от Чехия.

Англичаните могат да се смятат за сигурни участници на Евро 2020, но искат да са първи и с по-добри показатели от всички, което им гарантира да изкарат цялото първенство в Лондон, без да пътуват из цяла Европа.

"24 часа"