“Марица” постигна нова шампионатна победа при ЮНОШИ СТАРША ВЪЗРАСТ (2001/2002). Възпитаниците на Кирил Андонов победиха “Марица” (Милево) с 2:3 като гост. Победата не дойде никак лесно, въпреки огромното превъзходство на маричани. Причина за това беше вероятното подценяване на противника, както и многобройните пропуски пред вратата на домакините. “Жълто-сините” удариха и половин дузина греди, а мачът се игра на една врата. Освен това някои играчи на тима на Кирил Андонов не се представиха на ниво.

Домакините стигнаха до два гола при две изритани напред топки и последвали ги контри сред разредената, изнесена напред защита на “Марица”. С два гола на Петър Печенков и един на Илиян Рангелов “Марица” все пак логично стигна до успеха.

Въпреки победата треньорът Кирил Андонов бе недоволен от показаното от отбора в тази среща.

“Марица” излезе на втора позиция в класирането с 11 точки, на 4 зад “Сокол” (с мач по-малко). “Левски” (Карлово) (с мач по-малко) и АФК “Хасково” са 3-ти и 4-ти с по 10 точки, а на 5-та позиция е “Спартак” (с мач по-малко) с 9. В следващия кръг възпитаниците на Кирил Андонов са домакини на “Спартак”, а срещата е на 14 ноември. Предстоящият кръг е и последен от есенния дял на първенството в тази възрастова група.