В игра за Марица в двубоя от Трета лига срещу Хасково, през втората част, се появи Борислав Дончев, който е 2003 набор, но играе за юношите старша възраст. Той е направил впечатление с добрата си игра срещу “Марица” (Милево) в турнира за Купата на АФЛ и днес получи своя шанс от треньора Борислав Караматев. "Дончев се възползва от него и игра страхотно, със самочувствие, като не допусна нито една грешка при действията си." - коментираха от Марица. Срещата беше негов дебют в Трета лига.

“Марица” постигна ценна победа с 1:2 над “Хасково-1957” в мач от 12 кръг в Трета лига - Югоизточна група. Двубоят се игра в неделя на градския стадион в Хасково. Олджай Алиев и Тодор Тимонов вкараха головете за Марица, с които пловдивчани наптравиха обрат. След постигнатия важен успех като гост “Марица” се изкачи на 3-то място в класирането с актив от 25 точки, изпреварвайки “Черноморец-1919”, които имат 23. Лидер е “Загорец” с 33, а втори е “Созопол” с 26. В следващия кръг възпитаниците на Борислав Караматев са домакини на “Левски” (Карлово). Заради изборите двубоят е изтеглен за четвъртък, 24 октомври, когато са и всички останали срещи от кръга. Началният част на срещата от 13 кръг е 16.

МАРИЦА: Илия Николов, Денис Палков (Борислав Дончев), Йордан Пейчинов, Димитър Мичков, Димитър Аврамов, Мартин Анастасов (Иван Мицев), Милен Танчев, Олджай Алиев, Христо Янчев, Тодор Тимонов, Георги Георгиев (Станимир Димитров). РЕЗЕРВИ: Горан Гръблев. Треньор: Борислав Караматев