В Ботев Пловдив всеки дърпа чергата към собствената си стаичка, кабинет или каквото там обитава в администрацията на Коматево! Дърпа чергата и същевременно бута под нея, собствените си грешки, за да ги прикрие. Това става ясно и от поредните разкрития, които Меридиан Мач прави в днешния си брой. Съветникът на Георги Самуилов Еролин Кючуков искал да доведе в клуба нов треньор на вратарите, който пък да замени Мишо Ролев. Като бивш страж Еролин няколко пъти повдигал въпроса за работата с вратарите в клуба, като давал за пример Георги Аргилашки, който не бил стартирал сезона добре. Аргилашки обаче е избор на Николай Киров – Белия и договор с него бе подписан доста преди Ролев да се появи на Коматево. Самият Ролев пък се предполага, че е доведен от Зафиров. Същият Зафиров, който пък обяви, че в клуба духал някакъв бургаски бриз.

Еролин Кючуков, който е от Бургас (Случайно ли е съвпадението? Едва ли!), пък искал да доведе в Ботев Пловдив Йордан Господинов. Бившият страж на Локо Пд бил пък човек на човека от Бургас, разкрива още Меридиан Мач. Ако Еролин Кючуков мисли, че може да сложи дългогодишния страж на градския съперник за треньор в Ботев, то явно господина въобще не знае къде се намира. Нищо лошо за Данчо Господинов. Той и Кики е не лош халф, ама едва ли някога ще заиграе с жълто-черния екип. Просто някои неща са неосъществими. Като например Какалов с черно-бялата фланелка, нали помните?

Връщаме се на Еролин, който пък продължава да е забелязван на Коматево от дъжд на вятър, най-вече по време на официалните мачове. И след като на майтап преди време написахме, че е изчезнал и е като невидим, а след това той дойде да се представи на наш репортер, все още не сме забелязали по-осезаемо негово присъствие на базата.

Изводът, който ще направим от PlovdivDerby.com пък се надяваме да бъде прочетен от най-високо ниво в Ботев Пловдив, както и от тези, който си водят вътрешно клубната война на всякакви нива.

Та изводът е, че в Ботев Пловдив хвърлят доста усилия във вътрешно клубните си боричкания, а през това време футболния клуб страда, феновете страдат и всичко върви надолу. Докато някои съветници и директори си мерят съветничеството в посока Георги Самуилов и се опитват някакси да се превърнат по-близките му довереници, отборът на Ботев Пд затъва в посредственост, Желко Петрович все повече се чуди, къде точно е попаднал, а феновете на трибуните стават все по-малко. Докато в управителният съвет на Ботев Пд все още има боричкания и лагери, докато новото ръководство на Сдружение все още се чуди, как да се вживее на опозиция на този дето всъщност дава парата и гарантира съществуването на клуба, докато Коматево заприличва все повече на гнездо на оси, нищо няма да тръгне нагоре!

Ботев Пловдив е ранен жестоко, а най-големият проблем в клуба е загубата от градския съперник на финала за Купата на България. Не си го признават, но е така! И както футболистите имат вина за тази загуба, то не по-малка имат тогавашния спортно-технически щаб, както и шефовете им над тях, сред които са и „доверените“ на Самуилов Кючуков и Зафиров. И докато двамата оцеляха, а Белия и помощниците му- не, последните трябваше да направят нещо, за да извадят отбора от дупката, в която той потъна след въпросния финал. Но, не! В Ботев Пловдив цяло лято се правиха, че нищо не се е случило! Не направиха нищо за футболистите, не направиха нищо за феновете, не направиха нищо да се изправят, а предпочетоха да останат приклекнали, в очакване бурята да отмине. Обърканата селекция е по вина и на двамата господа, боричкащи се за титлата „по-близък съм до шефа“, а много се съмняваме, дали въобще той, шефът, въобще си спомня за съществуването им.

Тайлон бил грешка! Вияна щял да я оправи! Глупости!

Вияна не може да поведе загубилия самочувствие Неделев, разколебания Лазар Марин, изнервения Балтанов, и т.н., и т.н. Това беше работа на всички в клуба, а не само на Желко, който всяка седмица да повтаря като латерна, колко безценен и гениален е Тошко, колко са се раздали играчите и прочие. И всичко това в опит поне малко „да ги вдигне“ и да върне вярата в уменията им. Верно, горкият Желко, както каза и Белия вчера.

Ботев Пловдив върви към бездната, а вътре в клуба се води някаква междуличностна война за надмощие, или пък просто оцеляване и запазване на кожения стол! Трети пък решиха „да им сипят с черпака“ след 8 години в клуба и с ехидна усмивка да обясняват, колко нещата са били сбъркани. Същите всъщност бяха част от сбъркания ребус, който парче по парче се разпада от доста време насам. Да, за Ники Киров става въпрос! Киров трябва да е наясно, че успехите и двете купи не са само негова заслуга, а са заслуга и на ръководителите над него, и на футболисти под него! Киров беше само част, да – съществена част, от тези успехи, а наградата му за това е, че се превърна в легенда на Ботев Пловдив и такава ще си остане завинаги. След 10 години малцина ще си спомнят, кой е бил шеф, който в Борда на директорите, който администратор и т.н. при спечелването на Купите. Всички ще си спомнят Николай Киров и това на Белия трябва да му е предостатъчно, освен ако не е воден от други помисли! Няма купа, титла или успех, която да подпечата доживотен договор на треньор в даден клуб. Няма! Същевременно обаче в клуба трябва да са наясно, че Ники Киров не е единствения виновник за загубения финал. Да, той отново е със съществена роля за неуспеха, но не и с цялостна вина за него.

На фона на всичко това, колкото и от към Колежа да идват някакви положителни сигнали, те не могат и няма как да бъдат завесата, зад която ръководните фактори на всички нива ще водят войничките си!

Запомнете това, Господа, защото всичките сте в кюпа! И вместо да събирате армийки от поддръжници чрез изказвания, подхвърляния, интервюта, позвънявания до медии, събирания по кафенета и прочие, можете да вложите усилията си в това – клубът да се изправи. Защото в момента той лежи на земята, а всеки който мине покрай него го подритва безнаказано!

Пожелаваме ви успех или просто ще ви кажем чао!

Историята ще ви помни! Въпросът е, като какви?

П.С.: Към феновете на Ботев, а и не само към тях, един съвет: Започнете ли да четете по медиите всеки ден за най-различни скандали в клуба си, бъдете сигурни, че това е явен знак, че в него се води война, а скандалите изтичат от самите воюващите и са опит за дискредитиране на врага! Така работи машината! Не са виновни медиите, а тези, които им изнасят и снасят в опит да дискредитират пред вас, онези, с които уж работят за една кауза.

П.П.С.: Не, няма да отключим коментарите под тази статия, защото голяма част от феновете на Ботев вече са разпознали своя враг в клуба. За едни е Йотков, за други е Зафиров, за трети от години е Палийски, за четвърти е Белия, за пети е Кючуков, а за шести е Шаранков… Стоп! Не знаете кой е Шаранков? Е, има хора, които знаят и дори настървено искат главата му! Така е, война е! Всяка бутната пешка е от значение!