Треньорите в школата на Ботев Пловдив започнаха да минават през полиграфа, научи bgderby.com. “Тон за песен” е дал шефът им Ферарио Спасов, който първи се е явил на детектора. След него през машината и психолозите са започнали да се явяват и от администрацията и треньорския състав на академията.

Припомняме ви, че преди около 2 седмици всички треньори отказаха да се явят на теста за лоялност, след като  научиха от колегите си Пепо Пенчев и Димитър Пашев, че тестът включва “окабеляване” на детектор на лъжата! Старши-треньорът на U19 и помощникът му бяха първите от школата, които се явиха, посредством метода на изненадата! На следващия ден обаче се разрази скандал и техните колеги категорично отказаха да влязат в стаята, където се отговаря само с Да и Не! 

Последваха няколко разговора между Феро и изпълнителния директор на Ботев Пд Иван Йотков, на които Спасов е настоявал, че процедурата е унизителна за треньорите и те са взели решение да я откажат! Междувременно без много шум през детектора преминаха футболистите от представителния отбор. Не всички от тях останли очаровани от желанието на шефа им, а някои пък споделили, че не им е за първи път. Тодор Неделев след загубата от ЦСКА показа публично, че не е ОК с явяването на детектора! В крайна сметка от вчера, отново след увещания и откази, треньорите в школата са склонили да минат теста за лоялност. Под угрозата да останат единствени в клуба, които са отказали полиграфа, наставниците на различните набори са започнали да се явяват, след като това е направил Ферарио Спасов. Очаква се до края на седмицата препитването на треньорите да приключи. Не е ясно, дали всички от тях ще се подложат на процедурата, която няма задължителен характер.