Когато отидеш до стадион Христо Ботев няма как да не научиш нещо интересно. Интересът към рестарта на стадиона е огромен и посещаемостта на статиите в PlovdivDerby.com по темата е ясен показател за това. С помощта на няколко запалени фенове на Ботев Пловдив в PlovdivDerby.com ежедневно следим, какво и как се случва на Колежа и се опитваме да го представим по най-достъпния начин на читателите ни. Всеки ден оградата на Колежа „прескачат“ интересни подробности, а ние сме там за да ги уловим. Днес попаднахме на проектите за Централната трибуна на Колежа. Разбира се, както Георги Самуилов заяви на официалната церемония по рестарта, в тези проекти ще бъдат нанесени някои промени, но сме убедени, че в голямата си част те ще са същите, каквито бяха по времето на строителството на Цветан Василев.

Днес ще ви запознаем с детайлния проект на Централната трибуна, която е с предвидени 6 етажа. Единият от тях ще е подземен и той, както е известно вече бе отводнен, след като там с годините се бе събрала над 70 см вода.

Стартираме подробното описание на етажите от „Ниво – 1“. Нивото, където се намират съблекалните на двата отбора и от което по стълби футболистите ще излизат на зеления терен.

Стартираме от южната част и „ще вървим“ към северната. Освен стаята за персона, откриваме келнерски офис за ресторанта на 2 етажа, до който ще стигнем в някоя от следващите части от тази поредица. Виждаме входът за журналисти, както и фоайе за представителите на медиите. Логично то съседства с медийния център, който с площ 182.5 кв/м. Тук откриваме и първото от няколкото ТВ студия, което разполага със собствена гримьорна и чакалня. Разбира се на етажа има тоалетни, както и касов секюрити бокс. Огромно фоайе от 234.5 кв/м, както и зала за пресконференции, която е със 156 места.

Отделна зала от 26кв/м е предвидена за техническите пресконференции, които по родните стадиони се провеждат в момента в залите за пресконференциите, а това е причината журналисти да бъдат молени да опразват въпросните зали, за да се проведе задължителната конференция на делегати, съдии и др. Делегатите също имат своя предвидена стая. Интересно е, че на гърба на залата са пресконференции, откриваме стаята за арестувани зрители по време на срещата, до нея е офиса на охраната, както и стаята на МВР. В съседство на площ от 24 кв/м е и залата за видео наблюдение. Сървърното помещение на стадиона също ще е на подземното ниво, както и едно от нивата на музея с експонати от историята на Ботев Пловдив.

Две зали (по над 130 кв/м) за загряване с изкуствена трева, ще съседстват с двете съблекaлни. Там футболистите ще могат да провеждат своите загрявки по желание на треньорите. Двете съблекални са по близо 140 кв/м, а и двете разполагат с отделни треньорски стаи. Стаите за допинг контрол, лекарски кабинет и стая за съдиите допълват картинката в подземния етаж на Колежа, където са предвидени и доста складови помещения.

Очаквайте ЧАСТ 2 от нашата „разходка“ в Централната трибуна на Колежа!