Черноморец 1919 (Бургас) ще играе срещу отбора на Звезденбург (Бургас) в 1-ия кръг на турнира за Купата на аматьорската лига, реши тегленият днес жребий за регионалния етап на турнира. Мачът ще се проведе на стадиона в Камено, но датата и началният час ще бъдат определени допълнително. Общо осем отбора от Бургаска област се включват в турнира, като победителят отива на междуобластни пресявания с регионалните първенци на Сливен, Ямбол и Стара Загора отново за едно място.

Шампионът от междуобластните кръгове ще играе с представителя на поток Пловдив. Тимът на Звезденбург играе своя втори сезон в мъжкия футбол, след като миналата година се включи в Б областна група Изток и завърши на 2-о място. Но победителят Черноморец (Несебър) се отказа от промоция в А областна група, от което се възползваха играчите на Звезденбург.

Два отбора от Трета лига се паднаха един срещу друг: Несебър е домакин на Карнобат, като двата отбора също трябва да се договорят за дата и час. По програма мачът трябваше да се състои на 25-и септември, но на този ден карнобатлии играят отложен мач от първенството с Родопа-Смолян. Останалите две двойки са Свети Никола (Бургас)- Созопол и Атлетик (Каблешково)- Камено. И двата мача ще се играят на 25-и септември.