България има достатъчно млади и качествени футболисти, които заслужават шанс за изява в родния фуболен шампионат. Докато в Първа лига и Втора лига не започне да се залага на българското няма абсолютно никаква опасност националният отбор да повиши нивото си.

В последно време медиите започнаха да вдигат завесата около младежкия национален отбор на България. В него има огромно количество от качествени млади играчи, които по нищо не отстъпват на прехвалените чужденци, изпълнили масово отборите от Първа лига.

И за да не бъдем голословни, ще дадем един пример, светъл лъч в задънената улица. А именно – Станислав Иванов от столичния Левски.

„Сините“ започнаха да налагат младока, който не влиза като смяна, за да се отбие номера и да се каже „ето виждате ли, пускаме юноши“. Станислав Иванов играе като неизменен титуляр в дълга серия от мачове, а резултатите са повече от прекрасни.

Роденият през 1999 година офанзивен футболист се представя на много високо ниво в мачовете за клубния си тим. Крилото започна все по-често да бележи и голове, като се разписа и във вратата на ЦСКА-София.

След престижното равенство с Русия в европейските квалификации, Станислав Иванов заяви нещо много показателно. А именно, че нивото на младежкия тим е високо, тъй като играчите започват да получават шанс в клубните си отбори.

Именно това е единственият и правилен път за развитие на българския футбол. Да, налагането на млади български футболисти отнема време, понякога коства и загуба на мачове, но в дългосрочен план това е единственото решение за тръгването на българския футбол нагоре.

Ние от BgDerby.com няма да спрем да алармираме за пускането на все повече юноши в родния български елит. Надяваме се това да се случи в най-кратки срокове, а ефектът от пускането на родните таланти ще бъде забелязан още в първите срещи на националните гарнитури на България.

снимка: Sportal.bg