архив: Нефтохимик - Сокол (Марково) 2:0, 02.03.2019, снимка: Нефтохимик

 

Двубоят между Сокол (Марково) и Розова долина (Казанлък) от Югоизточна Трета лига се проведе по програма в Пловдивско, но остана извън телевизионния ефир. По план мачът в село Марково беше заложен в програмата на колегите от Sportal TV, а те имаха готовност да го покажат в пряко предаване – с камери и коментатор, за разнообразието и информираността на Зрителя. Оказа се обаче, че домакините не мислят така.

От аматьорския клуб спряха достъпа на екипа до стадиона, информират от Спортал. Това сторил лично председателят на Сокол Костадин Тодоров. Въпросният човек обяснил, че не иска да се вдига шум около отбора и да се излъчват техни мачове. Причина? Няма такава. Просто така. Тодоров дори заплашил със съд, ако се излъчи и секунда от стадиона в село Марково. Председателят на аматьорския клуб е отказал коментар за неявяването в миналата среща. „Никой няма да дава мнение по темата“, отсече той. Тодоров не позволи на екипа да направи и снимки с фотоапарат.

Припомняме, че в предния кръг от Трета лига футболистите на Сокол не се явиха в Созопол и загубиха от „вампирите“ служебно с 0:3. Сега отборът от Марково не се яви пред очите на телевизионния зрител, но пък успя да победи чудесно стартиралия през този сезон тим на Розова долина с 3:1.

източник: Спортал