Сериозно разминаване във версиите на Ботев Пловдив и един от треньорите на U16 на националния отбор, установи проверка на BgDerby.com. Причината да потърсим и двете страни е странната липса на играчи от Ботев Пловдив в списъка с футболисти за контролите на 17 и 19 септември.

Няма по нормално нещо поне Никола Илиев от тима на канарчетата да е част от националния ни отбор, но името му липсва в списъка.

Потърсихме Георги Георгиев - Гецата, който е част от щаба на националите до 16 години. Ето какво заяви той: "Питайте Ботев Пд, защото не си пуснаха футболистите. Аз говорих с тях, а те ми заявиха, че това са неофициални дати. Имат право на това! Искахме 2 момчета от Ботев, но не искам да коментирам кои бяха те. Питайте Адалберт Зафиров той беше там, когато говорихме!"

Ферарио Спасов не вдигна на позвъняванията ни, а селекционерът в школата на канарчетата Трифон Пачев бе с изключен телефон. Успяхме обаче де се свържем със спортния директор на канарчетата Адалберт Зафиров. Ето как той коментира казуса:

"Преди 2 седмици Георгиев говори с Трифон Пачев и други колеги от школата ни за лагер сбор на U16. Чух че става въпрос за Коко Илиев и датата 14 септември. Предстоеше ни гостуване на Лаута и му казах, да има напредвид, че Коко ще е в групата на мъжете за този мач и че ако Желко Петрович прецени може да го викне и за мача с ЦСКА на 14-и. Това е всичко, просто го осведомих, че Коко Илиев е в полезрението на старши-треньора на мъжете. Освен за Коко ставаше въпрос и за Иван Иванов. Това беше целия разговор. Не сме получили официална покана, която да откажем. Редът е такъв, че от БФС трябва да ни изпратят покана за нашите играчи. Ако са неофициални дати ние се събираме, говорим първо с треньора на футболистите, после със селекционерите и преценяваме, дали да ги пуснем. Ако за Коко са решили, че ще го вземем при мъжете и не са му пратили покана, къде е поканата за другото момче? За информация на тези, които не са запознати, БФС изпраща покана, на която пише: "Моля да потвърдите участието на вашите футболисти!" Как да откажем или потвърдим нещо, след като нямаме покана!"