Европейската футболна централа (УЕФА) още не е взела решение какви действия да предприеме срещу България заради поредната расистка проява на част от феновете ни. Както вече стана ясно, в срещата с Англия на "Уембли" (0:4), нашенец обидил Рахим Стърлинг и се стигна до задържането му. 

Случаят е трети в настоящите квалификации и се очаква сурова санкция от УЕФА, включително е възможно да се стигне до затваряне на "Васил Левски" за двубоя със селекцията на Гарет Саутгейт - на 14 октомври. 

В лагера на англичаните приемат много сериозно този инцидент и гледат с притеснение към предстоящото гостуване в България. В отбора дори ще обсъдят какво да бъде поведението им при евентуални расистки прояви в София, ако срещата се играе пред публика. 

"Рано е да говорим за това все още, защото има цял месец до мача. Загрижени сме. Трябва да сме готови за това, което ни очаква и да знаем какъв ще е отговорът ни", коментира Саутгейт. 

Сред възможните сценарии влиза и напускане на терена. Стърлинг обаче не приема това - "Предпочитам да останем и да спечелим мача, защото това ще ги нарани най-много. Но всеки е различен и има свое мнение."
Нашата квалификационна група за Евро 2020