Голяма част от отбора на Ботев Пловдив мина през теста за лоялност, за който първи ви разкрихме! След като това направи цялата администрация и двамата от треньорите в школата, днес през теста са минали и около 70% от футболистите на представителния тим.

 

От PlovdivDerby.com разкриват, се са достигнали до информация, че резултатите на футболистите към този момент не дават повод за притеснение, а самите играчи излизали от кабинета, където се провежда теста, усмихнати. Рано тази сутрин представител на Георги Самуилов е съобщил на играчите, че и те ще минат през полиграфа по личното желание на собственика на жълто-черните. Тайната за присъствието на детектора в канцелариите на Коматево отдавна падна, след като ви разкрихме за разразилия се скандал с отказа на треньорите от школата. Интересно е, че някои от играчите на канарчетата са споделили, че вече са подлагани на подобна процедура в други български клубове и за тях това не е новост. Първи през детектора веднага след тренировка мина капитанът Лъчо Балтанов.

Припомняме ви, че тестът за лоялност бе въведен в Ботев Пловдив миналата седмица. Всичко е стартирало с няколко души работещи в администрацията на клуба, а след това бе направен опит теста да се приложи и при треньорите в школата. След като през него минали старши-треньорът на U19 Пепо Пенчев и помощникът му  Димитър Пашев, останалите треньори и шефът на школата Ферарио Спасов отказаха да се явят на следващата сутрин. Последвала е среща между изпълнителния директор Иван Йотков и Феро, на която е обсъждан теста и нежеланието на треньорите от школата да минават през него. Днес такава среща отново е имало!

За момента неофициално се изтъква причината, че треньорите не са били предупредени и явяването на подобна процедура ги е изненадало, след като двамата им колеги им споделили, какво всъщност представлява теста. Подобни проблеми за сега с футболистите от представителния отбор психолозите, провеждащи теста, не са срещнали.

До PlovdivDerby.com достигна информацията, че на треньорите в школата повече няма да бъде предлагано да се подложат на теста за лоялност. Дали това е така предстои да се разбере. Георги Самуилов и представителите му нямали намерение да приканват повече работещите в школата да изпълнят нареждането му, разкриват източници на PlovdivDerby.com.

Утре или най-късно в другиден провеждането на теста в Ботев Пловдив ще приключи. Очаква се до тогава всички играчи от представителния тим да са минали през полиграфа. Не изключено Ботев Пловдив официално да оповести обобщен доклад от резултатите, без в него да се споменават конкретни имена. Резултатите от теста ще останат на разположение единствено и само на собственика на канарчетата, който със сигурност ще може обосновано, да си извади изводите за всеки един човек в клуба, на който плаща заплата.

Както вече не веднъж ви разкрихме подобна практика е често използвана в компаниите от бизнес империята на бизнесмена.