Ботев Пловдив вкара 10 попадения на един от аутсайдерите в Елитната до 19 години Верея Стара Загора. Канарчетата водеха с 2:0 още в 3-тата минута на срещата с две попадения на Иван Василев, който за първи път след контузията си започва като титуляр.

До края на срещата Василев добави още 3 попадения, оформяйки личната си сметка за този мач на 5. Две попадения наниза Димитър Тонев, а с по едно се отчетоха Иво Казаков, Георги Трифонов и Венци Богданов. Попаденията за жълто-черните можеха да бъдат и 11, но удар на Стефан Попов след среща с напречната греда тупна около голлинията, но страничния рефер не подаде сигнал за гол, въпреки че няколко играчи на жълто-черните поискаха такъв.

За съжаление срещата бе белязана и от тежка контузия на капитана на гостите Велин Желязков. Той получи травма в коляното след като бе изритан от капитана на канарчетата Иван Василев. Нападателят на жълто-черните ненужно вложи доста сила при едно единоборство и въпреки, че игра с топката, успя да нарани и лошо своя съперник. Желязов бе изнесен на носилка, а близо 15 минути получаваше лекарска помощ на тъча, преди да бъде откаран с линейка в болницата. Футболиста изпитваше много силна болка и се наложи медицинското лице на срещата да му бие обезболяваща инжекция.

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО РЕПОРТАЖ