ЦСКА-София реагира мигновено на хулиганските прояви на набор 2004 от школата на червените. Както ви съобщихме тимът бе дисквалифициран от турнир заради нападение над юноша на Цървена Звезда. Преди месец и половина същия отбор бе изхвърлен и от Готиа Къп в Швеция. Интересно е, че най-тежката санкция е за юношата Иван Аврамов, който безспорно е един от най-талантливите нападатели в своята възраст у нас. Той преди известно време бе изгонен от школата на Ботев Пд именно заради проблеми с дисциплината, като последното му провинение бе, че напсува треньора си Онов. Ето какво се казва в официалната позиция на ЦСКА:

Армейци,

Ръководството на ЦСКА осъжда строго поведението на юношите ни от набор 2004 и техните треньори след края на полуфинала на турнира "Купите на община Благоевград" срещу Цървена звезда в петък вечер. В резултат на физическата саморазправа, започната от наши състезатели, тимът ни беше дисквалифициран от надпреварата.

ЦСКА винаги е бил образец за феърплей към съперника, а трите звезди са символ освен на многобройни трофеи, но така също и на дисциплина, чест и достойнство. Червената фланелка е свещена и ще бъде носена само от хора, които изповядват тези нравствени ценности и могат да служат за пример на останалите.

Клубът ни веднага реагира на тази неспортсменска проява и след извънредна среща на спортно-техническото ръководство реши:

1. След инцидента юношата Иван Аврамов е отстранен от Академия ЦСКА.

2. Санкции ще понесат и треньорите Сашо Борисов, Атанас Борносузов и Владимир Манчев.

3. По вътрешния правилник на клуба ще бъдат глобени и други служители на Академия ЦСКА.

В сряда на "Армията" ще се проведе среща на юношите, техните родители и ръководството и ще бъдат наложени още санкции на провинилите се.

От ръководството