Атанас Борносузов и воденият от него набор 2004 от школата на ЦСКА се замесиха в нов скандал само в рамките на месец и половина, след като бяха изхвърлени от неофициалното световно първенство за юноши Готия къп. Днес от Благоевград долетя новината, че червените са отстранени от още един турнир, този път заради сбиване по време на мача им Цървена звезда!

"Бой между юношеските отбори на ЦСКА и Цървена звезда скандализира футболната общественост ден преди вечното дерби. Инцидентът е станал след срещата от международния турнир „Купите на община Благоевград“ за юноши, род. 2004 г.", пише Gong.bg.

Днес бе взето решение отборът на ЦСКА да бъде изхвърлен от турнира, съобщиха в своя декларация от общината, която е организатор на турнира.

Непосредствено след последния съдийски сигнал на мача между двата отбора състезатели на ЦСКА са нападнали футболист от сръбския отбор. На ръководството на "армейците" ще бъде предоставен видеоматериал, доказващ действията на техния футболист. От общината допълват, че в основата на турнира стои феърплея, а целта на състезанието е развитие на децата и изграждане на ценностна система.

Организаторите на надпреварата са изпратили писмо до ръководството на ЦСКА, с което ги уведомяват за неприятната случка.

Припомняме ви, че в средата юли юношите на ЦСКА от набор 2004 бяха дисквалифицирани от неофициалното световно първенство "Готия къп", което се провежда в Швеция. Тогава от щаба на ЦСКА не бяха доволни от съдийството по време на срещата от 16-финалите и се стигна до прекратяване на мача.