Школата на Локомотив Пловдив направи сериозен масов трансферен удар, научи BgDerby.com. Черно-белите привлякоха в академията си цял отбор от Векта. Става въпрос за много перспективният тим от набор 2008. Освен всички деца в Локо Пд се мести и треньорът им Недко Каблешков. Шефът на школата на Локомотив Пловдив Димитър Палазов, отказа да коментира ситуацията пред BgDerby.com, но не отрече за масовото "преселение" от Векта в Локо Пд.

Собственикът на Векта г-н Никленов заяви пред BgDerby.con, че ще направи изявление по темата в четвъртък.

Тимът на Недко Каблешков е един от най-перспективните в пловдивска област в своя набор. Малките "кончета" завършиха на 4-то място в миналия шампионат в първенството за родени 2007-а година. На практика черно-белите, бяха вторият най-добър отбор сред тези , които участваха в този шампионат с година по-малки. Те направиха отличен втори полусезон като записаха 9 победи и само 2 загуби.

Отборът на Каблешков на практика ще замести в Локо Пд отцепилият се преди началото на миналия шампионат тим на смърфовете, който заради несъгасие с политиката на Палазов, се премести в ФА Пловдив. Интересно е обаче, че на практика в Локо Пд сега привличат по-силният отбор (ако се осланяме на класирането от миналата година). Тимът, воден от Георги Недевски (бившият Локомотив Пд) завърши на шесто място в същото първенство.

Този тим на Векта се слави с огромната си задружност, а родителите са едни от най-колоритните под тепетата. Те ходят на мачовете си с десетки знамена, подкрепят децата си, но никога не влизат в конфликти, което е похвално за отбелязване. По време на целия турнир РЕФАН Kъп, родителите на Векта 2008, създадоха страхотна атмосфера по време на мачовете на своите деца, като показаха държание на образцова публика.